Segelduk på plats – fantastiskt fint från Kinneviks segelmakeri

IMG_5827Vi har länge funderat på hur vi ska lösa skuggningen på vår pergola. Planen var från början att använda brädor men när vi fick räkna lite på skuggbildning, hållfasthet och även se hur det skulle se ut insåg vi att det inte var ett alternativ. Så då har vi grunnat på hur vi ville konstruera vårt solskydd i tyg istället. Efter många turer bestämde IMG_5828vi oss för att i all enkelhet spänna upp ett segeltak. Vi valde dock att köpa ett i riktig segelduk och sytt av segelmakare. Vi får för oss att det kommer hålla bättre och att det inte kommer börja sacka, då segel inte är lika elastiska som ett tyg. Dessutom älskar vi sömmarna och hantverket som syns så tydligt.IMG_5831

Nu har vi fått upp det och spännt det så hårt vi bara orkar. Det tar inte vind, idag blåste det verkligen och ser så fint ut. Det är så häftigt hur upplevelsen av att vara i ett rum blir så stark så fort det finns ett tak. Vi tycker också att seglet blev rätt diskret och låter själva träkonstruktionen synas i alla fall, vilket var planen.

IMG_5830Dagen till ära hade jag dessutom fått tid till att plantera ut våra kryddor och även andra växter så att vårt insynsskydd blivit lite grönare och mer välkomnande. Det gjorde ju inte det hela sämre, nu känns det verkligen som att vi är redo för lata dagar på altanen, äta goda middagar och kolla på båtarna som glider förbi.IMG_5829

Även inne blev ljuset behagligt och det känns inte fullt lika varmt nu vid köksdelen. Så än så länge är vi väldigt nöjda och service och leverans har varit toppen från Kinneviks segelmakeri  De var oerhört hjälpsamma när vi hade frågor, rådgav oss, tipsade om uppsättningstillbehör och segeltaket kom i en bra förvaringssäck inom den leveranstid som angivits. Så super helt enkelt!

 

6 reaktion på “Segelduk på plats – fantastiskt fint från Kinneviks segelmakeri”

 1. Snyggt! Hur är det med ljuset under? Vi har markisväv i vårt uterum men det är fortfarande så ljust att vi kisar soliga dagar. Funderar på många alternativ för att komma till rätta med det…. 😕

  1. Tack Lotte! Jag får återkomma med rapport då vi fick upp segeltaket på eftermiddagen idag, då solen smyger sig under, men även då var det klart skönare ljus. För oss handlar det mycket om att stoppa även speglingen i de stora fönstren. Men jag återkommer med utlåtande efter en dag i full sol och mitt på dagen, så får vi se vad vi tycker.

  2. Hej Lotte!

   Tänkte att jag skulle återkoppla nu när vi haft taket uppe ett tag. Vi tycker den ger väldigt bra skugga och skönt ljus. Vi är också nöjda över hur mycket den tål regn, en sommar då skurarna kommer lite då och då. Så vi rekommenderar varmt att köra även med vanlig segelduk så att säga. Trevlig sommar!

 2. Hej

  Vilket fantastiskt fint hus. Vi har också ett funkishus och vi tänkte bygga en pergola- Vi hade varit jättetacksamma för om vi kunde få reda på vilka dimensioner ni har på plankorna och vilket virke ni använde. Hu fäste ni dem där den vågräta plankan möter den lodräta (90 graders vinkeln), hur fäste ni dem i väggen och i trädäcket.

  MVH

  Joanna & Göran

  1. Hej!

   Vad kul att ni tycker om vårt hus. Vår pergola är byggd i limträbalk och dimensionerna är 9×22,5 och de går hela vägen ner till en platta och takpappapp och är fästa i reglerverket som är satt för resten av altanen.Horisontell och vertikal balk är skruvad med snedskruv samt med vinkeljärn. In mot huset är det ett långt vinkeljärn som de vilar på och som vi sedan skruvat igenom med kraftiga skruv och mutter. Vi har även skruvat in i fasaden ovanifrån. Mellan limträbalkarna längst fram mot tomten har vi sedan satt brädor 12×4,5 som gör konstruktionen stabil och där vi även fäst elen. Hör av er igen om ni behöver något mer och lycka till med er pergola!

   1. Stort tack för din snabbt återkoppling.Det var till stor hjälp.
    min och jag diskuterar höjden på pergolan.Skulle du vara snäll och ange hur högt är pergolan .Jag vill ha den så högt så möjligt ,men min man är lite tveksamt.Som det ser ut på bilden ,så måste det vara typ 2,60-2,80 inkl träbalken på 2,25.
    Hoppas att ni trivs i det super fina huset.
    mvh
    Göran och Joanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *