Laddar för Nordiska Trädgårdar 20 – 23 Mars

Nu är det snart dags för Nordiska Trädgårdar. Trädgårdsmässan jag alltid går på, varje år. Det har blivit något av en ritual. Ta ledigt från jobbet första dagen, åka dit tidigt, börja med en kaffe och sen jobba sig igenom mässhallen, ställa undan unika exemplar, kolla utställningarna, ta lunch, lyssna på lite seminarium, fika och sen hämta upp och gå runt och handla och packa ut i bilen. Sen hem, full med inspiration och invänta varmt väder så man kan plantera ut sina alster. ( I år kanske detta går redan första helgen då vi har så varm vår, ofta har det varit tjäle när Nordiska Trädgårdar går)

Denna process som jag gör varje år är noga testad, år efter år. Ibland höggravid, ibland med barnvagn, oftast utan barn, ofta i ljuvligt sällskap av nära och kära. Just nu verkar det som om jag går ensam i år, kanske får jag med mig maken och i år hoppas jag köpa några saker som jag väntat med – i just år. Varje år köper jag även julrosor i alla möjliga färger och former. Tyvärr klarade inte min lilla samling flytten till nya huset. Förra årets fynd kom inte ner i jorden som de skulle då vi schaktade om hela tomten, så endast två exemplar överlevde.

julros

Så i år blir det ett nytt försök att hitta några riktigt vackra exemplar som ska få stå vid entrén. Så nu går jag här och laddar för att i år få ta mig an Nordiska Trädgårdar och verkligen njuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *