Utebelysning – skapar atmosfär

Nova StolpeVi vet ju sedan i vintras att det det blir mörkt här ute. Det finns ingen gatubelysning och eftersom det inte är bebyggt ännu på tomterna bredvid, så är det extra mörkt om höst och vinter. Planen har hela tiden varit att öka på med utebelysning utöver den belysning vi satt på hus och carport och nu blev det äntligen dags.

Vi har satt en ytterligare lampa vid dörren, då det visade sig att den som vi först satte inte lyste upp vid själva dörren, så man såg inte alls vem som kom och ringde på. Ingen rolig känsla, så nu har vi satt en lampa som lyser upp dörr och området utanför dörren ordentligt. Vi valde samma lampor som vi har badrummet fast en större storlek och grå sockel, kanske lite i största laget, men man lär sig. Känns mycket bättre nu när man tittar ut genom vår glasdörr oavsett.

Sen har vi satt en stolpe vid infarten. Det blev  till slut Nova från Konstsmide.Pollare Modena Vi hade tänkt oss en klassisk funkisstolpe med glaskupol men det fanns inga så rena och raka som vi önskade. Så då blev det denna stolpe istället. Den är fantastiskt fin på plats. Den funkar väldigt bra med våra Modena lampor på huset. Sen ville vi ju ha pollare som gick upp till huset. Här hade vi gärna gått med några riktigt snyggt från de smalare designmärkena. Men det är bara att erkänna att kassan inte mäktar med det. Så vi fick Gång belysninghitta ett bra prisvärt alternativ. Som tur är har Konstsmide tagit fram en pollare som är i stil med våra andra lampor. Återigen Modena. Dessa är riktbara vilket är super när man har en böjd gång som ska belysas.

Vi är mycket glada för resultatet. Att lamporna dessutom är en gåva från min familj för att fira min 40-års dag gör dem ännu mer uppskattade. Huset är mycket vackert på kvällen och ger ett fantastisktBelysningkväll nerifrån intryck. Det känns helt galet att vi kommit så långt, knappt ett år efter att vi började bygga på denna tomt.