gardin

Gardinerna i vardagsummet uppe!

gardinDet har varit några turer med dessa gardiner, dels fel glid i skenorna, fel band på gardinerna och lite för långa. Men AMIL på Kungsholmen gjorde ett fantastiskt jobb att få ordning på allt. Vi har valt att sätta dessa gardiner med systemet Wave/Swing (osäker på namnet) från Kirsch, vet inte om det är nytt, men det kändes nytt och roligt tyckte vi. Det gör att gardinen hänger vågigt och ger ett ganska lyxigt intryck. Vi har satsat på ganska neutrala men lyxiga gardiner. Man ser igenom dem så att vi kan njuta av utsikten även när gardinen hänger ut helt och mjukar upp det annars rätt strama uttrycket vi har i vårt hus med alla raka vinklar och vita väggar.

Nu inväntar vi bara vårt nya matrumsbord, vi ska klä om lite stolar och faktiskt byta ut lampan över matbordet också. Trådbollen ska få hänga i trappen istället och upp ska lite danska färgklickar, hoppas det kommer funka bra.

Vi har även fått ordning på draperivår garderobsvägg. Vi valde ju att köpa en jättefin garderobslösning med fina trälådor och byrå i. Dessutom massor med hängutrymme för både byxor och annat. MEN det fanns inga dörrar som passade. Så vi bestämde oss för tyg. Det ger lite mjukare intryck där med och det känns väldigt ombonat i vårt fina sovrum.

Snart hoppas jag också att vi får ordning på kaminen. När det är ruggiga vårdagar skulle det ju vara ljuvligt att få dra igång den, men då måste den installeras om och godkännas först. Men snart så. Vi har en massa fix kvar på listorna men vi betar av en sak i taget. Nästa vecka beställer vi nog det sista i stuprör som aldrig installerades. Så sakta men säkert kommer vi i mål. Likaså med markanläggningen, jag hoppas att jordleveranserna börjar nästa vecka. Vi missade första chansen på grund av en byggnadsställning som aldrig hämtades upp, men nu är vi redo. Så det känns extra kul att få lite fint inne medan vi väntar på att få klart de större projekten. Så nu ska jag njuta av mina nya gardiner.

2 reaktion på “Gardinerna i vardagsummet uppe!”

    1. Tack! Vi är väldigt nöjda med alla gardinval och kanske speciellt draperilösningen vid garderoberna. De är köpta på Linneskåpet i Sala, som också sydde upp dem åt mig. Det var extremt mycket billigare än att handla och få arbetet gjort i Stockholmsområdet. Jag har rötter i Västmanland och min mor åkte alltid till Linneskåpet när det skulle sys gardiner. De är väldigt kunniga och har mycket bra priser på både tyger, färdigsytt och arbetshjälp. Så om man inte bor alltför långtifrån så är det värt en utflykt. Ha med dig mått och allt bara så kan de säkert posta hem det till dig också. Tyget kommer från Redlunds, Linoso färg Mole, det finns färdigsydda lösningar, men jag ville ha längre och för skena, vilket gjorde att jag köpte på meter. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *