Mys i vintern

På begäran: Recension av vår Stuv 16 cube kamin

Stuv 16 Cube

Stuv 16 Cube

 

Vi fick in en trevlig fråga om vår Stüv 16 Cube kamin och bestämde oss snabbt för att komma med en liten recension av vår kamin som vi installerade två gånger i vårt hus, se gärna tidigare inlägg. Jag tänkte hålla detta inlägg ganska kort men ge vår bild av hur den fungerar.

Vi gillar
Det vi älskar med den är att den har en väldigt stram design, stor glasyta som gör att elden syns mycket och att den är förhållandevis lätttänd. Förvaringslådan under är fantastiskt (tänk bara på vilken färg ni välljer). Så vi tycker om vår Stuv och vi kan inte sluta älska designen som vi finner riktigt kaxig och iögonfallande.

Vi gillar inte
Det vi är besvikna över är att vi inte fick information om hur mycket bredare skortsenen skulle bli då vi inte har en brandsäkervägg bakom, dvs du ska helst ha murad vägg bakom för att kunna ha den oisolerade skorstenen som har ett smalare och mer designat uttryck.Den är också väldigt ömtålig i ytan så efter att ha torkat av den ett par gånger ser man små repor i färgen. Kanske petigt, men kan vara bra att veta om.

Nackdelar
En annan nackdel är att den blir extremt varm, plåten är ganska tunn, om man jämför med andra kaminer, och den känns lätt övereldad. En annan nackdel är att glaset sotar igen, inte jättelätt, men alla glas sotar igen och den är inte helt enkel att rengöra. Men det hade den kunnat vara om vi bara gjort några andra val.

Mys i vintern

Att tänka på
Jag rekommenderar inte att ställa den på en vit låda (den borde jag ju förutsett kan tyckas men blind av det vita rena så gillade vi det). Man behöver ha lackat betonggolv/Stengolv på en stor yta framför kaminen då luckan går extremt långt ut, då gör det inget om det droppar när man rengör, nu är det ett pyssel att städa den utan att trägolv och matta får fläckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *