Ny lampa har hittat hem!

I maj var vi som hastigast i Jönköping. Det är min gamla studiestad så vi passade på att flanera och mysa lite. Vi hittade en fantastisk Ljusbutik som hette Lampladan City. Helt fantastisk butik, jättetrevlig personal och massor med snygga lampor så väl som ljuskällor. Jag föll pladask för en lampa. Men på väg mot Legoland i fullastad bil så var det inget att tänka på.

Sen på min födelsedag kommer maken och barnen in med en jättekartong. Min älskade, världens bästa make ska tillägas, hade beställt lampan via deras webbshop. Att han kom ihåg!?!lampa

Jag är så sjukt lycklig. Vi måste bara flytta kroken i taket då vi inser att den är satt i linje med takfläkten i köket, inte kaminen där den sitter. Så fram tills dess får den hänga lite snett. Men jag älskar den ändå. Det blir roliga mönster på väggarna av vinklarna och ljuskällan maken köpte till, som är diamant formad ger ett häftigt och annorlunda ljus. Kopparfärgen gör en alldeles varm. Nu kan vi palla hösten ocksåfäste.

Då jag fick en kommentar om hur den ser ut i upphängningen har jag kompletterat detta inlägg med en bild på fästet. Under själva kåpan finns en ögla att fästa i och den är som de flesta lampor om man då bortser från att den faktiskt har en snygg kopparkåpa för att dölja upphängning och sladd med. Enkel att sätta upp och sjukt snygg. Nu ska vi bara ta oss tiden att borra hål och sätta en ny krok att hänga den i då den ska flyttas ca 30 cm åt ena hållet för att hänga i linje med kaminen. Snart så…. 😉

2 reaktion på “Ny lampa har hittat hem!”

  1. Hej! Jag är kär i din lampa! Men jag undrar hur den sitter i taket? Alltså vårat uttag sitter inte ovanför vårt matbord så vi kommer att behöva sätta den i någon form av krok. Har du möjlighet att maila hur den ser ut när den hänger från taket? För INGA bilder på nätet visar det. 🙁
    Vänligen, Daniela.

    1. Hej Daniela!

      Vad kul att du gillar den, den är verkligen en vacker lampa som nu får sätta tonen på mycket i vårt hem. Vi ska så småningom få upp både krokar och en hylla i denna vackra rosa koppar som lampan har. Jag lägger till en bild på själva hängdelen, men det är en traditionell lampa med en ögla att hänga från, precis som de flesta lampor. Sen är det en rosa kopparkåpa att gömma sladden i. Även vi ska flytta vår krok då byggarna satt den i otakt med kaminen, men vi har inte riktigt kommit i mål med det än. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *