snö framsida

Så kom snön, men pumpstationen är i marken!

Tänk ibland har man ändå lite flyt. Det kan jag inte påstå att vi haft alla gånger under dessa två år som gått sedan vi först fick span på denna tomt. Men i förra veckan började ju David gräva för att få ner vår pumpstation, då var det fortfarande plusgrader och regn. Vi provtryckte ledningar och fick besiktigat och i fredags kunde David gräva igen och slutföra.

Nu inväntar vi elinstallation, installation av själva motorn av Roslagsvatten, installation av vattenmätare och sen omkoppling av avlopp. Men snart så! Det kändes så bra när jag kom upp på morgonen igår och det var alldeles vitt ute. Tänk att vi hann! Det hade inte varit skoj att ha gropen öppen över helgen och jag är extra tacksam för att Roslagsvatten så snabbt kom hit och kollade allt så att vi fick klartecken att gräva igen. Man kan tycka vad man vill om projektet, avgifter, tung trafik i en evighet på vägarna osv men alla är väldigt trevliga på både Roslagsvatten, extra tack till Jenny som alltid är så trevli, och NCC som håller i entreprenaden.

Får vi se om kommunpolitikerna på Österåker kommun kan ta sitt förnuft till fånga när det gäller avgifterna också och se till att alla får likvärdig avgift oavsett när man kan kopplats på i ordningen. För det är väl största skammen i hela detta projekt. Men just nu gläds jag åt att vi hann innan tjälen!

snö framsida

snö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *