Nordiska trädgårdar – en kort summering

EntréinstallationI år hade jag inte möjlighet att ta tid på mig på mässan, utan fick snabbt springa runt och försöka se så mycket som möjligt. Det har absolut påverkat mina intryck. Men här är i alla fall en summering av vad jag hann se.

Ideträdgårdarna höll mycket hög klass i år tyckte jag. De var kreativa och annorlunda och jag fick många idéer till min egen trädgård. Främst hur man kan använda andra material för att skapa roliga intryck i trädgården.

IMG_4337

 

 

Denna lilla skogsstig gillade jag verkligen. Blir mycket sugen att använda denna typ av kanter i skogspartiet på tomten för att skapa en fin inramning.

Man hade även gjort ett fantastiskt hotell för naturens alla flygande vänner. Skulle vara kul att göra något sådant för att Flyinnse om det verkligen funkar och om de skulle flytta in. Vi har gott om gamla pallar så att det får det där använda utseendet man söker. Vi får väl se vad vi kan lyckas med i sommar.

Sen var det ett par idéträdgårdar där man använde skrot i ny tappning. Det blir ju oerhört charmigt i en utställning men jättesvårt att få snyggt i en trädgård. Men jag måste erkänna att jag är lite sugen att kolla vad pappa har för gamla grejer på gården som skulle kunna få ett nytt liv i trädgården. Så det får nog bli en tur till Orrnäs snart. IMG_4350

Här hade man tex fyllt en skrotbil med tomatplantor och annat. Hela trädgården vara lite som en innergård och skrotupplag, vilket blev väldigt charmigt. Små detaljer som fick ögat att vandra fanns överallt.

Skrotbil2Denna bil hade man klätt med mossa invändigt och satt örter i bakluckan. Väldigt finurligt och kul.

Idéträdgården som inspirerats av Astrid Lindgren var helt fantastisk. Den vann också guld. Tyckte just gärdsgården av ved med mossa och citat på var helt magnifika. men också kullerstenen som brutits upp och fått planteringar i sig, så Astrid! Så hög kreativ nivå och fantastiskt genomförande.

 

IMG_4348

Balkongutställningarna var också över förväntan i år. Många gånger har jag blivit besviken på denna utställning men i år har man verkligen levererat. Jag vet inte om instruktionerna var annorlunda men oavsett. I like!!!!

Balkong i kolonialstil

Det fanns verkligen alla stilar på balkonger. jag gillade bäst de som var antingen lite stilrena eller kolonialstil. Så denna blev en favorit. Det är så lustigt att jag faller för dessa för det är inte alls den stilen vi har själva. Men så kan det vara.

Linnébalkongen var urmysig och mer som ett uterum. Den hade en snygg stilren fontän och en enkelhet. Riktigt snyggt.

Linnebalkong

Generellt om mässan kan sägas att jag är lite besviken på att inte fler utställare säljer växter och plantor. Det känns som om merpartern är grejer och nic nacs, vilket inte gör mycket för mig. Men det ska ju passa många så jag förstår att det måste vara variation. Det var också en ny hall i år och jag hade lite svårt att hitta och lokalisera mig. Jag hann inte vara så länge på mässan att det ens fans en chans till fika eller lyssna på föredrag, så i år blev det inget sådant skoj. Väldigt trist, men det blev ett mellanår helt enkelt.

När det gäller inköpen är jag mycket nöjd. Jag satsade på att köpa med mig magnolior, julrosor och lite knölar. Jag fick tag på en uppstammad Susan och lyckan är total. Nu gäller det bara att lyckas med placering och plantering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *