Huset utvändigt

Slutspurt inför julen

Huset utvändigtNu tar det verkligen fart med slut fix inför julen. Det är främst kaklandet som sker denna vecka, sen ska det färdigställas med el och VVS. Idag var det så spännande att komma in och se hur mycket som kommit på plats och hur rent det blivit nu när saker och ting är installerat. Köket har blivit klart så när som på ett stänkskydd som ska installeras och som sagt en del inkopplingar m m.

Vardagsrum

Det var fantastiskt att se nedervåningen idag, nu när det är så öppet och man äntligen får en känsla för hur det kommer bli. Kaminen är så fin där den står. Jag har varit lite orolig över hur vi ska få plats med möblerna vi planerat men nu känns allt genast mycket mer rymligt och lättare att få grepp om. Jag tror det kommer bli jättefint med våra 50-talsmöbler vid kaminen och den stora matgruppen närmare köket. Det kommer nog mätas och planeras en hel del över jul och nyår!

KylKöket är så rymligt och kyl och frys så fina. De är helt inbyggda så man ser ju inte så mycket av dem vid första anblick men de är vackra på insidan och jag riktigt längtar tills jag kan ställa in första maten! Jag brukar inte vara märkes nörd, men jag måste säga att man blir lite extra glad av Smeg. Det hänger väl på detaljerna så att säga.

I badrummen sätts det nu kakel och klinker för glatta livet. Vi har valt vita matta stora plattor på väggarna och ovre badbetonggrå stora plattor på golvet. Plattorna är satta så tätt som är möjligt och det ser riktigt riktigt snyggt ut. Jag längtar så till att se det med badkar, duschväggar och allt annat färdiginstallerat. Det är förvånansvärt svårt att föreställa sig det slutgiltiga resultatet hela tiden. Köket kändes så annorlunda utan allt i och jag får en känsla av att jag kommer få samma upplevelse med badrummet och antagligen även tvättstugan. Den är fortfarande rätt belamrad med prylar så den kommer det mer om senare.

Det känns fantastiskt skönt att ha kommit så långt i projektet. För några veckor sedan kändes detta projekt super rörigt och det enda stadiga var våra hantverkare som var på plats och jobbade. Men snart är vi i mål och då är detta projektledande ett minne blott!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *