Pergola på gång!

Nu har det varit länge sedan vi uppdaterade här, vi har helt enkelt inte hunnit. Tidigt i våras började det efterlängtade bygget av vår pergola som ska ge oss lite skugga både inne och ute. Bygget har Pergoladock tagit väldigt lång tid, pga av det dåliga väder som varit i Roslagen hela våren.

Men nu är äntligen grundkonstruktionen uppe och målad, vi höll på i en månad och det tog tre lager. Nu håller vi på att testa ut vilka ribbor vi ska ha i taket för bästa skuggeffekt. Sen ska det till en spaljé på ena kortsidan och planteringslådor efter långsidan. Redan nu kan få lite mer rumskänsla och det kommer bli jättebra när det är klart.

Nästa steg i årets projekt är sedan en soffa med hög rygg, längst bort åt andra hållet. Vi behöver fler sittytor och ett sätt att även skaffa rumskänsla i den delen av altanen.

4 reaktion på “Pergola på gång!”

  1. Hej Elin!

   Tack, vad kul att du gillar vårt hus. Jag ska rota runt lite bland burkarna i förrådet så ska jag nog kunna hitta den. Det är en FLugger fasad färg bruten enligt deras vanliga gråa prover. Men jag återkommer med ny kommentar på denna. Må så gott!

 1. Hej!
  Vilket fint hus ni har!
  Jag är också nyfiken på färgen på hus, fönster rännor mm.
  Mvh Charlotte

  1. Hej Charlotte!

   Tack! Tänk vi har fått frågan om husfärgen så många gånger så nu MÅSTE vi ju verkligen fiska fram någon gammal burk för jag har faktiskt inte koll. Så jag återkommer, nu har maken uppdraget att leta färgburk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *