Rivning av golv, första steget taget.

Så var det dags att försöka förstå vad som är fel. Idag kom byggarna från Åke Tungel och rev upp golvet i ena sovrummet. Jag har inte helt förstått vad som är knas, men det verkar inte som det allra värsta scenariot i alla fall, men vi får väl se när de återkommer med fullt utlåtande. Det verkar vara flera fel som gjort att det gått snett.

Det verkar vara skivor som inte är skruvade med rätt skruv (lite oklart också varför det ligger plyfa i botten tydligen) , så att de verkligen fäster ner i bjälklaget och inte får en distans mellan skivan och bjälklaget. Det verkar vara skarvar som inte ligger i linje med bjälkarna och därför saknas bärighet och det verkar som om vissa brädor på golvet bågnat, kanske pga av felförvaring av golvet i byggcontainern. Men vi spekulerar på det sista. Eller vi spekulerar i det mesta, då vi inte har kontakt med byggarna som byggde huset. De har ju som jag berättat gått i konkurs och jag känner inte att jag i rådande situation är så sugen på att ha kontakt med dem. Har bara haft kontakt med deras advokat sen de inledde sin konkurs. Nu får vi ju annan hjälp så det är vad det är. rivet golv

Oavsett så känns det som att detta kan gå att få ordning på och att det kommer bli bra. Idag har jag fått en ordentlig lektion i skruvar, skivor, golv och golvvärme. Jag måste erkänna att jag tycker det är roligt att lära mig så här mycket om byggteknik och så. Det när nyfikenhetstarmen och jag har alltid fascinerats av byggnation.

Jag känner stort förtroende för Tungels och att de kommer kunna göra ett bra jobb. Jag är bara så glad att vi går till botten med detta. Nu håller jag bara andan och hoppas att Bostadsgaranti fortsätter att vara ett bra försäkringsbolag, så att det inte blir en massa strul framöver. Men som sagt. Resan har börjat, än är jag inte helt säker på vidare väg. Men i detta läget är det bara att hålla tummarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *