Dags att gräva ner pumpstationen

GrävareHär ute i Rydbo-Saltsjöbad har vi ett långt projekt av att få kommunalt VA till området. De har grävt i en evighet, höjt avgifterna otaliga gånger och det känns som om det aldrig ska bli klart. Men nu har vi i alla fall fått ut vår pumpstation och det är dags att gräva. Idag gräver vår duktiga grävare David igen och sen blir det dags för Tobbe att ta vid imorgon för att provtrycka ledningar, koppla in pumpstationen osv.
Jag ska ärligen säga att jag inte har full koll på allt som ska göras, men ska lusläsa den stora luntan information vi fått från Roslagsvatten och hoppas bli klokare med den. Det kommer bli så skönt med kommunalt vatten. Bättre tryck, bättre vattenkvalité och inte den ständiga rädslan, en varm sommar, att vi ska få slut på vatten.

Vår egen källa kommer vi ha kvar till trädgården som kräver mycket vatten nästa år när vi ska anlägga häck, nya planteringar och få till en stabil gräsmatta. Så nu håller vi tummarna att vi inte stöter på berg, är rätt osugen på att behöva spränga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *