bord kök

Golvutmaningar.

bord kökSom vi tidigare skrivit så har vi valt fantastiska golv från Holse og Wibroe. Men redan på våren började vi inse att något var knas, mitt i sommaren var det bara att ta tag i saken. På nedervåningen har golven konstiga glipor, sprickor och bitar bryts bort och golvet rörde sig och knarrade på vissa ställen. På övervåningen var problemen av annan karaktär, det är total sjögång. Nu när golvvärmen gått igång är det något bättre på sviktsidan men golvet bågnar fortfarande, golven sjunker för möblers tyngd och när man går på golvet så sjunker planka för planka för personens vikt. Teorin var att det antagligen låg för tätt mot vägg så igår skulle vi få hjälp att såga ur en glipa för att ge golvet utrymme. Allt detta hanteras via vår försäkring hos Bostadsgaranti, som hitintills varit fantastiskt tillmötesgående. Blev faktiskt lite förvånad då man hört vilka problem folk har med dessa försäkringar. Vi fick ärendet och åtgärdsplanen godkänd och skulle genomföra åtgärdsplanen stegvis och rapportera in resultat.

När nu  parkettexperten varit här visar det sig vara allvarligare än vi först anat. Det är inte golvet som ligger för tätt utan något fel på underlaget. När detta rapporterades till försäkringsbolaget så blev det inte grönt ljus, än, för att fortsätta, utan vidare diskussioner ska göras. Känns så där, då detta verkar mycket mer allvarligt än det första och det känns nu extra viktigt att gå till botten med vad som är fel. Det verkar fullt möjligt att åtgärda och än lite omständligt då golvet måste tas upp och läggas om, men samtidigt kan vi ju inte ha den sjögång som vi haft. Men men vi får hoppas att Bostadsgaranti fortsätter leverera och visa att de inte är så bedrövliga som många skriver, för det är ju hemskt om allt handlar om att försäkringen är ett lagkrav. Enligt media gör de ju dessutom stora vinster så det vore ju bedrövligt om de inte ställer upp när man så utsatt som vi är med byggbolaget som kånkat och vi sitter själva i båten. Själva försäkringen är dyr, självrisken likaså, så man får ju hoppas att det är värt att ha denna försäkring och att vi valde rätt som gick med Bostadsgaranti och inte Garbo. Vi får väl se, jag håller er uppdaterade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *