Gräsarmering – enkelt att lägga och ger ett bra underlag

GräsarmeringMassor har hänt på tomten i sommar och jag har inte hunnit med att skriva om det. Så nu blir det till att göra många nya inlägg och visa allt vi gjort. Enligt nya bygglagen måste man ha en handikappvänlig väg till huset. Vår tomt är ganska kuperad och enda sättet att klara dessa krav var för oss att göra en svagt lutande gång efter ena tomtens sida. Lutningen ska vara 1 meter höjning per 12 meter. Dessutom krävs det att detta underlag är hårt så att det går att köra rullstol på det. För oss var inte plattor ett alternativ. Vi jobbar med att ha en tomt som är grön och skogslik med inslag av grusområden, altan och anlagda gräsmattor. Så inga plattor.

Men då hittade vi gräsarmering i hårdplast som är körbar. Den kan fyllas med grus eller jord/gräs. Vi har gjort det sistnämnda. Det var oerhört lätt att lägga. Det är lite som ännu ett vuxenpussel, med tydliga markeringar för hur de ska sättas ihop. Vi beställde vår armering från Billiga Markprodukter som var jättebra att ha och göra med. Enkel webbshop, snabb leverans och korrekt faktura. Så som det ska funka helt enkelt. Så Billiga Markprodukter får bästa omdömet av oss.

Nu har vi fått i jord och gräsfrö och inväntar bara att det ska komma lite regn. Vi har haft en extremt torr sommar och nu har september varit likadan. Eftersom vi har egen brunn ett par månader till törs vi inte vattna för mycket så det blir andra gräsytor som prioriteras. Men tids nog blir nog gången grön den också.

2 reaktion på “Gräsarmering – enkelt att lägga och ger ett bra underlag”

  1. Den ramp som ni tvingades anlägga för rullstol, har den några vilplan eller är det en jämn stigning hela vägen? Vad jag läst så får en ramp inte stiga mer än 0,5 meter utan att ha ett 2 meter långt vilplan innan nästa stigning. Var det någon som nämnde nått om detta under bygglovsprövningen? Jag frågar för att jag själv har sökt bygglov men har vissa problem med tillgänglighetskraven för tomten

    1. Hej Johan!
      Ledsen att jag helt missat att svara dig, jag har helt enkelt inte sett kommentaren. Så här kommer ett sent svar: vi behövde inte viloplan, det kom upp men var mycket svårt att genomföra så man gick helt enkelt med på att vi hade en ganska lång passage tills vi fick en platå där handikappgången sedan byter vinkel, vilket blir som ett viloplan, men då nära entrén. Tror denna kommun inte är så hård på detta, grannen har sin gång utritad på bygglovet men verkar inte behöva genomföra den. Så lite olika beroende på vem man har som handläggare, vilket man kan tycka är så där…. Hoppas det löst sig för dig på ett bra sätt. Än en gång, ledsen att jag missat dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *