En altan blir till

matbordaltanVi hann bara slutföra muren så tog nästa projekt vid, vi hade en personlig deadline inom familjen så det vara bara att köra på. Min far ställde som vanligt upp med konstruktion, kunnande och en oerhörd arbetsinsats för att få bärlinor och allt förarbete klart. Vi hade otur med leveranserna av material från Byggmax och K-rauta så det tog längre tid att bygga än vi önskat. Byggmax material skiftande väldigt med mått på trallen och brädor som krökte sig både hit och dit. Men vi kämpade på. K-rauta handlade vi vissa delar av bärlinorna ifrån, då Byggmax inte kunde leverera, och även där var kvalitén annat än önskat. Måtten på brädorna skilde sig så mycket att vi blev tvungna att lägga distanser på mer än hälften av alla bärlinorna. Omständigt och tråkigt. Vi hade inte tid att bråka och fixa och vi hade fått allt från Byggmax levererat, då det rörde sig om nästan 5 ton material. Så det var inte läge att försöka reda ut det på rätt sätt, utan vi fick lösa det helt enkelt. Vi fick även ta helt andra mått på trall än vad vi ville ha och det gjorde att varenda bräda fick kapas, tack och lov så har vi bra verktyg. Vi kommer ta upp det med båda företag och de brukar vara väldigt kundorienterade så det ordnar sig säkert.

Min underbare man tog sig dessutom tiden att såga trallen runt altan vid bergberget vi har på tomten. Rätt pilligt vad det såg ut men resultatet blev så himla bra. Jag ser fram mot att göra något riktigt fint inuti skrevorna. De är inte vattentäta så det får bli planteringar, dessutom känner jag mig inte trygg med för djupa vatten på tomten när vi ska ha en tultare nästa sommar. Men jag tror vi kan göra en riktigt fin hörna vid våra klippor, kanske med lite gräs, japansk iris och annat smått och gott. Sen när barnen är större kanske vi kan fixa till så att vi kan göra en damm. Vore riktigt häftigt.

Loungemöbel på altanSå oavsett allt slit och alla små tricks och fix som maken fick göra så är vi jättenöjda med resultatet. Så nu har maken skruvat ca 900 m trall med ca 2400 skruv. Nästa år ska vi fortsätta med pergolas och segeltak. Men just nu är vi glada att vi fått vår altan så att vi kan sitta ute och njuta och vänta in hösten då vi kan få till gräsmattan också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *